Media, toivo ja tulevaisuus -erikoisnumero

Abstraktien deadline 28.2.2018

drop_water_impact_experiment

Yhteiskunnallisten, teknologisten ja taloudellisten mullistusten keskellä media ja erilaiset viestintäteot ovat ratkaisevassa roolissa. Millaisia kertomuksia menneestä tuotamme ja kierrätämme? Millaisten viestien kautta hahmotamme sitä, mikä tapahtuu nyt? Ja ennen kaikkea, millaisia tulevaisuuksia pystymme yhdessä kuvittelemaan? Uhkien ja ristiriitojen viestit leviävät tehokkaasti, ja erilaisia medioita kritisoidaankin helposti epätoivon ruokkimisesta. Kuitenkin samat viestinnän mekanismit mahdollistavat myös eteenpäin katsovia ja liikkeellepanevia voimia.

Media & viestintä -lehti julistaa haettavaksi tieteellisiä tekstejä erikoisnumeroon ”Media, toivo ja tulevaisuus”. Lue Call for Papers ja tee ehdotus lehteen!

 


 

Mediakritiikin iltapäivä Tampereen pääkirjasto Metsossa perjantaina 9.2. klo 16 alkaen!

Keskustelutilaisuuden järjestävät Media & viestintä -lehti ja Mevi ry. yhteistyössä tutkimuskeskus Cometin ja Tampereen kaupunginkirjaston kanssa. Tilaisuus on avoin ja maksuton kaikille eikä vaadi ennakkoilmoittautumista. Tapahtuma on osa Mediataitoviikkoa, jota koordinoi Kansallinen audiovisuaalinen instituutti (KAVI).

Lue lisää blogista!

mediakritiikkijulisteKlo 16.00 – 17.30 Miten media vaikuttaa meihin?
Pauliina Grönholm, mediakasvattaja, toimittaja, Helsingin Sanomat
Olli Ikäheimo, vastaava tuottaja, Aamulehti
Elina Noppari, tutkija, tutkimuskeskus Comet, Tampereen yliopisto

18.00 – 19.30 Miten me voimme vaikuttaa median avulla?
Emmi Nieminen, sarjakuvataiteilija
Veikko Eromäki, Docventures-elokuvakerho Vosdoc
Ilmari Hiltunen, tutkija, tutkimuskeskus Comet, Tampereen yliopisto

Media & viestintä 3-4/2017 ilmestynyt

Kannet 3-4:2017

Media & viestinnän erikoisnumero Totuus, valhe, media & viestintä on julkaistu ja luettavissa osoitteessa: journal.fi/mediaviestinta.  Artikkelien aiheina ovat tieteenfilosofinen tarkastelu totuudesta mediatutkimuksessa, faktuaalisuus ja affektiivisuus turveinfokampanjan kierrossa sekä valemedian lähdekäytännöt. Katsaus pohtii välineen suhdetta totuuteen. Keskustelut käsittelevät totuutta osana journalistista työprosessia sekä faktantarkistusta. Lisäksi kirja-arvioita populismintutkimuksesta, lektioita sekä tuoreita väitöskirjoja.

 

Seuraava teemanumeron aihe julkaistaan tammikuussa 2018 ja ehdotuksia aiheesta voi tehdä toimituskunnalle 15.1.2018 asti osoitteeseen toimitussihteeri@mediaviestinta.fi.


 

Media & viestinnän verkkolehti uudistui

Kansi 1-2 2017 kolme rinnakkain

Media & viestintä -lehti arkistoineen on muuttanut kesäkuussa 2017 uuteen osoitteeseen: journal.fi/mediaviestinta. Media & viestinnän blogisivu jatkaa ajankohtaisten mediaa ja viestintää koskevien keskustelujen alustana. Blogissa julkaisemme videoita, kirjoittajaesittelyitä, pääkirjoituksia ja blogikirjoituksia. Blogisivulta löytyy myös Media- ja viestintätieteellisen seuran uusimmat kuulumiset.

Otamme mielellämme vastaan blogiin kirjoituksia ja kannanottoja ajankohtaisista median ilmiöistä tutkijoilta, toimittajilta, viestinnän ammattilaisilta sekä opiskelijoilta. Blogikirjoituksia voit tarjota osoitteeseen mevitiedottaja@gmail.com.


 

Erikoisnumero: “Totuus, valhe, media & viestintä”

Disinformaatio, poliittinen propaganda, faktojen vääristely ja suoranaiset valheet ovat leimanneet viime aikojen merkittävimmistä maailmanpolitiikan tapahtumista käytyä keskustelua. Erityisesti verkkojulkisuuksissa käytävän yhteiskunnallisen keskustelun agendan ja tyylin on väitetty ajoittain irrottautuvan keskusteluaiheiden käsittelyn kannalta olennaisesta tietopohjasta.

 

Miten median, viestinnän, yhteiskunnan ja kulttuurin tutkimus vastaa taas ajankohtaistuneeseen huoleen media ja totuuden suhteen mahdollisista kieroutumista? Erikoisnumeroon voi edelleen tarjota katsauksia, kommenttitekstejä ja kirja-arvosteluita, jotka käsittelevät laajasti käsitettynä totuuden, valheen, median ja viestinnän suhdetta. Erikoisnumero julkaistaan syksyllä 2017.

 

Lue CfP täältä.


 

Media & viestintä 4/2016 ilmestynyt

kansi-kolme-rinnakkain

Vuoden viimeisen Media & viestinnän artikkelit analysoivat ilmastokuvien kehyksiä Helsingin Sanomissa, diginatiivia journalismia sekä mainostelevision kuluttajaluokituksia. Pääkirjoitus pohtii case Sipilään media- ja viestintätutkimuksen näkökulmasta. Lisäksi luettavana lektio ja juhlaluentoja loppuvuodelta. Esittelyssä on retoriikan klassikkoteos, ja arvioitavina on kolme teosta, jotka käsittelevät affektia, journalismiopetusta sekä digikuvamisen historiaa. Loppuvuoden media- ja viestintätutkimuksen väitökset on myös listattu.

 

>>Verkkolehteen


 

Media & viestintä 3/2016 ilmestynyt

kansi-3_2016-verkkolehti

 

Syksyn Media & viestinnän artikkelit pureutuvat fanien tviittauskäytäntöihin jalkapallon MM-kisakatsomoissa, asiantuntijoiden viestintäosaamiseen sekä  Talvivaaran ja Kevitsan ympäristöuutisoinnin kehyksiin. Lisäksi asiaa bloggaamisen etiikasta ja YLE-keskustelun tasosta. Mukana myös uunituore klassikkoesittely sekä kaksi napakkaa kirja-arviota. Uutuutena lehdessä on media- ja viestinnäntutkimuksen väitöskirjalistaus.

 

>>Verkkolehteen


 

Media & viestintä 2/2016

Banneri kansikuva

Kesänumeron artikkeleissa käsitellään soittolistoja julkisen palvelun yleisradioyhtiön toiminnassa, sanomalehtien ilmastonmuutosuutisoinnin kehyksiä sekä yksityisyyden rakentumista verkkovalvonnan kontekstissa.

>> Verkkolehteen


 

Media & viestintä 1/2016

Kansi kertaa 3

Lehden artikkeleissa käsitellään journalistien itseymmärrystä, verkon kommentointikulttuurin analyysia sekä tilannetajun ja tahdikkuuden merkitystä nuorten digitaalisissa työpajoissa. Lisäksi aiheina ovat suomalainen viestintäpolitiikka sekä viestinnäntutkimuksen klassikot.

>> Verkkolehteen

 


MEVI_Banner


Media & viestintä 3/2015

twitter-292994_640

Lehden artikkelit  ja analyysit keskittyvät sosiaaliseen mediaan ja internetiin. Artikkeleissa käsitellään Twitteriä symbolisen konvergenssin teorian avulla, selvitetään miten ihmiset ymmärtävät Facebookin vaikuttavan heidän toiminnan mahdollisuuksiinsa sekä kysytään mieltävätkö mediayleisöt itsensä aktiivisiksi.

 

>> Verkkolehteen

 


Media & viestintä -lehdelle uusi päätoimittaja ja toimitussihteeri

 

Media & viestintä -lehden uudeksi päätoimittajaksi on valittu yhteiskuntatieteiden tohtori Mari Maasilta.

 

”Suomalainen tiedejulkaiseminen tuntuu tärkeältä juuri tässä ajassa, koska yhteiskunnallista keskustelua tarvitaan monista käynnissä olevista suurista aiheistaEurooppaan kohdistuvasta siirtolaisuudesta, talouskriisistä ja hyvinvointivaltion purkamisesta muun muassa. Tutkijoilla on oltava suomenkielisiä foorumeita, joilla ajankohtaisiin yhteiskunnallisiin aiheisiin liittyvää tutkimusta raportoidaan ja jossa siitä keskustellaan…”

 

>> Lue lisää

Tilaa uutiskirje

Hae sivustolta

vertaisarvoitu