Mediakritiikin iltapäivä Tampereen pääkirjasto Metsossa perjantaina 9.2. klo 16 alkaen!

Kyllästyttääkö puhe “somekuplassa elämisestä”, vai etkö ole kuullutkaan moisesta? Tiesitkö, että “valtamedia” on huono termi – mutta niin on “valemediakin”? Avaavatko taide ja viihde tilaa keskusteluille, jotka muuten jäävät käymättä? Kun sinulla on asiaa, kuka kuuntelee?

“Miten media vaikuttaa meihin” on klassikkokysymys. Se herättää aina keskustelua, usein huoltakin, vaikka eri aikoina huolen aiheet vaihtelevat. Näin nettiaikakaudella kysellään myös entistä useammin, millaisia vaikuttamisen mahdollisuuksia on avautunut, kun julkisuuden kynnys tuntuu madaltuneen.

Tule Metso-kirjastoon perjantaina 9.2. kuulemaan tekijöiden ajatuksia ja tutkittua tietoa median ja vaikuttamisen suhteista! Puhutaan siitä, mitä aiheesta jo tiedetään ja mitä olisi tärkeää tutkia lisää. Voit kysyä ja kommentoida tai sitten vain keskittyä kuuntelemaan. Tilaisuus on avoin ja maksuton kaikille eikä vaadi ennakkoilmoittautumista. Tilaisuus koostuu kahdesta osiosta ja voit halutessasi osallistua vain toiseen.

Keskustelutilaisuuden järjestävät Media & viestintä -lehti ja Mevi ry. yhteistyössä tutkimuskeskus Cometin ja Tampereen kaupunginkirjaston kanssa. Tapahtuma on osa Mediataitoviikkoa, jota koordinoi Kansallinen audiovisuaalinen instituutti (KAVI).

Klo 16.00 – 17.30 Miten media vaikuttaa meihin?
Pauliina Grönholm, mediakasvattaja, toimittaja, Helsingin Sanomat
Olli Ikäheimo, vastaava tuottaja, Aamulehti
Elina Noppari, tutkija, tutkimuskeskus Comet, Tampereen yliopisto

18.00 – 19.30 Miten me voimme vaikuttaa median avulla?
Emmi Nieminen, sarjakuvataiteilija
Veikko Eromäki, Docventures-elokuvakerho Vosdoc
Ilmari Hiltunen, tutkija, tutkimuskeskus Comet, Tampereen yliopisto