Media & viestintä -lehdelle uusi päätoimittaja ja toimitussihteeri

Media- ja viestintätieteellinen seura Mevi ry

Media & viestintä -lehden uudeksi päätoimittajaksi on valittu yhteiskuntatieteiden tohtori Mari Maasilta.

“Suomalainen tiedejulkaiseminen tuntuu tärkeältä juuri tässä ajassa, koska yhteiskunnallista keskustelua tarvitaan monista käynnissä olevista suurista aiheista, Eurooppaan kohdistuvasta siirtolaisuudesta, talouskriisistä ja hyvinvointivaltion purkamisesta muun muassa. Tutkijoilla on oltava suomenkielisiä foorumeita, joilla ajankohtaisiin yhteiskunnallisiin aiheisiin liittyvää tutkimusta raportoidaan ja jossa siitä keskustellaan. Jos emme kirjoita näille foorumeille, lyömme laimin velvollisuutemme suomalaista yhteiskuntaa kohtaan”, arvioi Maasilta suomenkielisen tieteellisen paikkaa ja tehtävää nyky-Suomessa.

Maasilta toimii Lapin yliopiston mediakasvatuksen lehtorina, jossa hän vastaa kansainvälisen maisteriohjelman koordinoinnista ja median ja yhteiskunnan sekä kriittisen mediakasvatuksen opetuksesta. Maasilta on viime vuosina tutkimuksessaan suuntautunut humanitaarisen viestinnän, pakolaisuuden ja siirtolaisuuden teemoihin. Häntä kiinnostavat myös kehitysviestintään ja marginaalisten ryhmien voimaantumiseen liittyvät kysymykset.

Lehden toimitussihteeriksi valittiin vastaväitellyt yhteiskuntatieteiden maisteri Niina Uusitalo. Uusitalo toimii tutkijana ja journalismin opettajana Tampereen yliopistossa. Hän on väitellyt tänä vuonna Viestinnän, median ja teatterin yksiköstä aiheenaan suomalainen mediakasvatuspolitiikka. Uusitalon tutkimusalueita ovat hallinnan tutkimus sekä mediakasvatuksen ja lasten mediankäytön tutkimus. Tämänhetkisessä projektissaan hän tutkii sisältömarkkinoinnin yleisöjä.

Päätoimittaja ja toimitussihteeri aloittavat työskentelynsä ensi vuoden alussa. Media & viestintä on media- ja viestintätutkimuksen kentän monitieteinen ja ainoa suomenkielinen referee-julkaisu. Lehti ilmestyy verkkolehtenä neljä kertaa vuodessa. Lisäksi julkaistut artikkelit kootaan painettuina Vuosikirjaan. Lehden kustantaja on Media- ja viestintätieteellinen seura Mevi ry.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*