Media & viestintä -lehden numerossa 1-2/2017 julkaistiin Anu-Liisa Röngän artikkeli ”Osallistava riskiviestintä erimielisyyden kamppailuareenalla: Tapausesimerkkinä langattoman viestintätekniikan säteily”.
Mihin laajempaan ilmiöön ja keskusteluun artikkelisi liittyy?
Artikkelini liittyy siihen viestinnän ajankohtaiseen ilmiöön, että riski- ja tiedeviestintää pyritään toteuttamaan entistä enemmän aidon vuorovaikutuksen näkökulmasta.
Mikä on antisi tähän keskusteluun?
Osallistavan viestinnän menetelmillä on toimittava niin, ettei kysymys ”oikeasta” tai ”väärästä” näkemyksestä muodostu keskustelua organisoivaksi tekijäksi – niin kuin hyvin helposti käy.
Kenen kannattaa lukea artikkelisi?
Toivon, että artikkeli kiinnostaa yhteiskuntatieteellisiä riskitutkijoita ja tieteen viestimisestä kiinnostuneita tutkijoita, käytännön riskiviestinnän toteuttajia sekä viranomaisia, jotka työssään kohtaavat ja käsittelevät sidosryhmien ja myös asiantuntijoiden erimielisyyksiä.
Mitä haluat artikkelillasi sanoa?
Haluan kuvata sitä, että erimielisyys on kaikin tavoin normaalia ja ymmärrettävää – myös asiantuntijoiden kesken – ja kuinka sitä on silti vaikea kohdata ja käsitellä rakentavasti julkisuudessa.