Media & viestintä 1/2019 ilmestynyt!

Media & viestinnän vuoden ensimmäisessä numerossa Eliisa Vainikka käsittelee Ylilauta-foorumin anonyymien ihmissuhdekeskustelujen naisvihaa. Joonas Koivukoski kirjoittaa journalistisesta uutissatiirista genrenä ja siitä, miten uutissatiirin tekijät tekevät rajanvetoa sekä journalismin että komiikan suuntaan. Heikki HellmanMerja Hyödynmaa ja Eija Poteri analysoivat media- ja viestintätieteiden julkaisukulttuurin muutosta tietokantojen julkaisutilastojen pohjalta ja pohdiskelevat julkaisupaineen vaikutusta.

Satu Grünthalin ja Sara Sintosen tutkimuksessa koululaisryhmille annettiin luettavaksi novelli jaksoihin pilkottuna Whatsappin kautta. Kirjoittajat tarkastelevat, miten lukeminen tutun välineen, kännykän, ja sovelluksen kautta innosti lukemaan ja millaisia ajatuksia kokeilu nuorissa herätti. Lauri Haapanen taas haastatteli entistä toimittajaa, nykyistä professoria Daniel Perriniä medialingvistiikasta: Mitä se on ja mitä se antaa mediatutkimukselle?

Kirja-arvioissa käsitellään visuaalisuuden politiikkaa, verkkovihaa ja kulttuuristen hierarkioiden muutoksia.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.