Mediakritiikin iltapäivä: Media ja pelko

Mediakritiikin iltapäivän teemana on tänä vuonna Media ja pelko. Tapahtuma järjestetään Tampereella, tiistaina 7. helmikuuta kello 17.00–18.30 kirjastotalo Metson Lehmus-salissa ja se on kaikille avoin ja maksuton.

Mediakritiikin iltapäivässä keskustellaan tällä kertaa peloista ja medioiden roolista niiden muotoutumisessa. Kun kriisit seuraavat toisiaan, osa ihmisistä jumiutuu ”doomscrollaukseen” eli huolestuttavan asian jatkuvaan seuraamiseen netissä; toiset taas alkavat vältellä uutisia ja pitävät somepaastoja. Millä tavalla mediataloissa mietitään omaa roolia kriisien, pelkojen ja huolten muotoutumisessa? Mitä tutkimus osaa kertoa uutisvälttelystä ja toisaalta huoliselailuun koukuttumisesta? Entä millä tavalla median ja julkisen keskustelun merkitystä mietitään turvallisuusviranomaisten työssä?

Tervetuloa mukaan keskustelemaan mediasta, kriiseistä ja huolista! Panelisteina toimittaja Anu Leena Hankaniemi Yleisradiosta, toimitusten työtapoja tunteva toimittaja-tutkija Pauliina Penttilä, Tampereen kaupungin riskienhallinta- ja turvallisuusjohtaja Jouni Perttula sekä uutisten käyttöä tutkinut yliopistotutkija Esa Reunanen. Keskustelua ohjailevat audiovisuaalisen journalistiikan yliopisto-opettaja, Ylen ruutukasvonakin tuttu Milla Madetoja ja yliopisto-opettaja Mikko Hautakangas.

Tapahtuman tuottavat yhteistyössä Tutkimuskeskus Comet, Media- ja viestintätieteellinen seura Mevi ry, Media & viestintä -lehti ja Tampereen kaupunginkirjasto.

Mediakritiikin iltapäivä on osa valtakunnallisen Mediataitoviikon tapahtumia.

Seuraa tapahtumaa Twitterissä: #mediakritiikinip @taucomet @mediaviestinta

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.