Media & viestintä -lehdelle uudet päätoimittajat ja toimitussihteeri

Kulttuurin ja yhteiskunnan tutkimuksen lehti Media & viestintä saa ensimmäisen kerran lehden historiassa kaksi päätoimittajaa. YTT Laura Ahva ja YTT Jenni Mäenpää aloittavat tehtävässä vuoden vaihteessa.

Jenni Mäenpää. Kuva: Mari Pienimäki.

– Käytännössä otamme todennäköisesti vuorotellen vetovastuun kunkin lehden numeron toimittamisesta. Näemme kahden päätoimittajan mallissa paljon mahdollisuuksia, sillä voimme koko ajan toimia tiiminä eli pallotella ratkaisuja sekä keskenämme että toimitussihteerin kanssa, Mäenpää kertoo.

Molemmat uudet päätoimittajat ovat kokeneita tutkijoita Tampereen yliopiston viestintätieteiden tiedekunnasta. Mäenpään tutkimusalaa on erityisesti kuvajournalismi ja visuaalinen kulttuuri, Ahva on tutkinut mm. kansalaisjournalismia ja toimittajien ammatillisia käytäntöjä. Vastikään artikkelistaan Bob Franklin -palkinnon saanut Ahva on aiemmin toiminut Media & viestintä -lehden toimitussihteerinä vuonna 2009 ja Mäenpää toimi lehden toimituskunnassa kuluneen kaksivuotiskauden.

Uudet päätoimittajat pitävät tärkeänä, että suomenkielinen julkaiseminen säilyy houkuttelevana. Laadukkaat suomenkieliset tutkimusartikkelit ovat erityisen kaivattuja etenkin opetuksessa.

Laura Ahva. Kuva: Jonne Renvall.
Laura Ahva. Kuva: Jonne Renvall.

– Edellinen toimituskunta teki loistavia linjauksia, joista on hyvä jatkaa. Etenkin verkkojulkaiseminen ja avoin saatavuus ovat lisänneet lehden käytettävyyttä. Toivomme myös, että ehdotettu julkaisuluokituksen nosto toteutuu. Se on olennainen kysymys suomenkielisen julkaisemisen houkuttelevuuden näkökulmasta ja aiomme työskennellä tämän tavoitteen eteen, Ahva summaa.

Toimitussihteerinä aloittaa YTM Auli Harju, niin ikään Tampereen yliopistosta. Harju on tutkinut erityisesti sosiaalista mediaa, kansalaisosallistumista ja verkkojulkisuutta lukuisissa tutkimusprojekteissa. Hän on myös kouluttanut toimittajia ja opettajia sosiaalisen median käyttöön.

– Nyt pääsen toteuttamaan oppejani Media ja viestinnän someviestinnän parissa! Harju sanoo.

Lehden uudet vetäjät odottavat laadukkaita artikkelikäsikirjoituksianne ja myös muita tekstejä – katso kirjoittajaohjeet täältä ja kirjoita Media & viestintään!