Puheenjohtajalta: “Jäsenten tuki on ensiarvoisen tärkeä”

Hyvät Mevin jäsenet,

Mevin puheenjohtaja Mikko Villi

Toivottavasti voitte hyvin ja etätyöarki alkaa asettua uomiinsa näiden poikkeusaikojen keskellä.

Lähestymme nyt teitä jäsenmaksuasioissa. Media- ja viestintätieteellinen seura Mevi ry yhdistää mediaa ja viestintää tutkivia ja opettavia ihmisiä. Toimintamme kantavana voimana ovat jäsenmaksut. Ilman niitä esimerkiksi Media & viestintä -lehden julkaiseminen ei olisi mahdollista. Mevin resursseja vaatii myös Median ja viestinnän tutkimuksen päivien järjestäminen sekä muiden tapahtumien organisointi. Mevi on aktiivisesti mukana laajemminkin median ja viestinnän tutkimusta ja opetusta tukevassa toiminnassa.

Huolta Mevin hallituksessa aiheuttaa se, että hyvin moni Mevin jäsen ei ole maksanut jäsenmaksuaan. Tämä aiheuttaa ison loven resursseihimme ja vaikeuttaa toimintaamme merkittävästi. Jäsenten tuki on ensiarvoisen tärkeää suomalaisen median ja viestinnän tutkimuksen hyväksi tehdylle työlle ja tutkimustiedon välittämiselle.

Työn laadusta kertoo muun muassa se, että Media & viestintä -lehti on korotettu Jufo-luokituksessa tasolle 2. Avoimeen julkaisemiseen siirtymisen myötä lehdessä ilmestyneiden artikkelien latausmäärät ovat kasvaneet merkittävästi. Samalla lehteen tulevien artikkelikäsikirjoitusten määrä on ilahduttavasti lisääntynyt, minkä takia niiden käsittelemiseen tarvittava työmäärä on myös kasvanut. Tänä vuonna Meville lisäkustannuksia aiheuttaa myös Mevi-päivien siirto koronaviruksen takia.

Monista muista open access -journaaleista poiketen Media & viestintä ei kerää rahaa lehdessä julkaisevilta, vaan toiminta perustuu Mevi ry:n tukeen. Ja tämä tuki taas on riippuvainen Mevin jäsenten jäsenmaksuista. Vaikka lehteä voikin lukea ilmaiseksi, se ei synny ilmaiseksi.

Toivomme sydämestämme, että kaikki Mevin jäsenet voisivat maksaa jäsenmaksunsa. Olemme kiitollisia jo vuoden 2020 jäsenmaksunsa maksaneille – ilman teitä toimintamme ei olisi mahdollista.

Jos et ole varma, oletko maksanut vuoden 2020 jäsenmaksuasi tai epäilet laskun hävinneen, ota yhteyttä yhdistyksen sihteeriin Anna Rantasilaan, mevi.sihteeri@gmail.com. Häneltä saat laskun jäsenmaksun maksamista varten. Muistathan käyttää maksaessasi tilinumeroa. Samalla voit päivittää yhdistykselle ajantasaiset yhteystietosi.

Mevin hallituksen puolesta,

Mikko Villi
Mevin puheenjohtaja

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.