Mevi-webinaarisarja onnistui erinomaisesti ja keräsi suuren yleisön

Koronapandemian vuoksi Median- ja viestinnän tutkimuksen päivät jouduttiin siirtämään keväälle 2022 ja korvaamaan kolmipäiväisellä verkkoseminaarilla. Juuri päättyneestä webinaarisarjasta ei kuitenkaan jäänyt myönnytyksen maku suuhun.

“Monissa sessioissa oli hyvinkin ’vanhan normaalin’ konferensseille ominaista keskustelua”, kertoo Mevi-päivien järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Kimmo Elo.

Esitykset eivät tuntuneet kärsivän siitä, että tänä vuonna ei ollut mahdollista kokoontua fyysisesti samaan tilaan − jopa päinvastoin, sillä diat näkyivät ja esitelmöitsijän ääni kuului hyvin. Verkkoseminaari mahdollisti myös tavallista laajemman osallistumisen, sillä kynnyksenä ei ole ollut osallistumismaksu tai fyysinen etäisyys.

”Oikeastaan ainoa mitä jäin toivomaan oli se, että sessioiden välillä olisi voinut jutustella tuttujen kanssa lounaspöydässä tai kahvijonossa.”

Mevi-päivät hybridinä tulevaisuudessa?

Kolmipäiväinen webinaarisarja rakentui kahdeksasta parituntisesta sessiosta. Monet sessioista keräsivät yli 40 kuulijan yleisön.

Vaikka kaikkien toivomus on, että pian pääsemme tapaamaan kollegoita myös kasvotusten, Media- ja viestintätieteellisen seuran (Mevi) puheenjohtaja Mikko Villi sanoo, että webinaarista saatua hyvää oppia aiotaan hyödyntää myös tulevaisuudessa.

”Saavutettavuuden näkökulmasta webinaari toimi jopa paremmin kuin perinteinen konferenssi, koska kenenkään ei tarvinnut matkustaa minnekään ja varata osallistumiselle useampaa päivää kokonaisuudessaan”, Villi sanoo.

”Tulevaisuuden Mevi-päivät voitaisiin järjestää jonkinlaisella hybridi-mallilla, jossa fyysiseen tapahtumaan olisi mahdollista osallistua myös etänä. Tai sitten järjestämme Mevi-päivien välivuosina vastaavia verkkoseminaareja.”

Mevi-webinaari järjestettiin 27.–29.1.2021 Zoomissa (ks. ohjelma). Webinaarin sessiot tallennettiin, ja ne ovat piakkoin katsottavissa Mevin Youtube-kanavalla.

Seuraavat Mevi-päivät järjestetään Turussa keväällä 2022, ja niitä varten julkaistaan uudet työryhmä- ja esityskutsut vuoden 2021 aikana.

(Lauri Haapanen)

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.