Mevi ry:n jäsenkirje 11/2019 – vuosikirjan 2019 tilaaminen ja yhteystietojen päivitys

Media- ja viestintätieteellinen seura Mevin kustantamalla Media & viestintä -lehdellä kulkee lujaa! 40-vuotisjuhlavuottaan viettänyt lehti saavutti vuonna 2018 pitkäaikaisen tavoitteensa, kun lehden JUFO-tasoluokitus nostettiin tasolle II. Myös lehden lukijamäärät ovat rivakassa kasvussa: lehdessä julkaistuja artikkeleita ladattiin Journal.fi-palvelusta vuonna 2018 lähes 70 000 kertaa. Nämä artikkelilataukset eivät oletettavasti ole pelkästään akateemisen väen tekemiä, vaan lehden sisällöllä on selkeästi relevanssia myös tutkimus- ja koulutusmaailman ulkopuolella. Kiitokset uusille päätoimittajille Laura Ahvalle ja Jenni Mäenpäälle, toimitussihteeri Auli Harjulle, lehden toimituskunnalle sekä tietenkin myös heidän edeltäjilleen. Kiitokset myös koko Mevin jäsenistölle heidän jäsenmaksunsa kautta antamastaan tuesta Media & viestintä -lehdelle.

Digitaalinen siirtymä Journal.fi-palveluun on siis ollut onnistunut, ja jatkona sille Mevin vuosikokous päätti maaliskuussa 2019 kokeilusta, jossa Media & viestinnän painettu vuosikirja lähetetään automaattisesti enää kestotilaajille sekä kirjakauppa- ja irtomyyntiin. Kokeilulle on sekä taloudellisia että kestävään kehitykseen liittyviä motiiveja. Yhdistyksen jäsenille automaattisesti postitettava vuosikirja ei myöskään vastaa enää kaikkien jäsenten tarpeisiin, kun lehden artikkelit ja muu sisältö ovat jo saatavilla avoimesti verkossa. Jäsenille painettu vuosikirja toimitetaan vain, jos he ilmoittavat haluavansa sellaisen erikseen. Toivommekin, että kaikki tämän viestin saavat Mevin jäsenet täyttävät kyselyn, jossa tätä asiaa tiedustellaan. Kyselyyn pääsee vastaamaan tästä linkistä:

Vuonna 2020 Mevin muu toiminta tiivistyy Median ja viestinnän tutkimuksen päiviin, jotka järjestetään Turussa 24.–25.4. Päivien teema on ”Tiedon politiikat”. Konferenssin järjestävät yhteistyössä Mevi, Turun yliopiston Eduskuntatutkimuksen keskus sekä mediatutkimuksen oppiaine. Mevi osallistuu myös seuraavan NordMedia-konferenssin (Islannissa kesällä 2021) suunnitteluun, kuten olemme tehneet aiempienkin konferenssien kohdalla, joista viimeisin järjestettiin Malmössä elokuussa 2019. 

Mevi on lisäksi mukana Tieteiden yössä Helsingissä 16.1.2020 Tieteiden talolla ja Mediakritiikin iltapäivässä Tampereella 11.2.2020 pääkirjasto Metsossa. Nämä ovat esimerkkejä tavoista pyrkiä popularisoimaan alamme tutkimusta ja lisäämään sen näkyvyyttä.

Mevissä on meneillään verkkosivuston uudistushanke, jossa sivujen rakennetta selkeytetään ja niistä tehdään myös aiempaa sopivammat mobiililaitteille. www.mediaviestinta.fi-sivustoa kehitetään lehden tiedotuskanavasta yleisemmäksi alustaksi, joka rakentuu kolmen tukijalan varaan: Mevi yhdistyksenä,  Media & viestintä -lehti ja Mevi-päivät. Hankkeen vetäjänä toimii Mevin tuore viestintävastaava Lauri Haapanen. Lisäksi Mevi on ottanut hoitaakseen median ja viestinnän tutkijoille suunnatun Viestsuomi-sähköpostilistan ylläpidon ja luonut Median- ja viestinnäntutkimus -nimisen Facebook-ryhmän aiheesta käytävälle yleiselle keskustelulle.

Mevin hallituksen puolesta,

Mikko Villi
Mevin puheenjohtaja

Tästä pääset tilaamaan Media & viestinnän uutiskirjeen

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.