Tiedettä suomeksi -kilpailu on taas käynnissä

Ehdotuksia toista kertaa jaettavan palkinnon saajaksi voi lähettää huhtikuun loppuun saakka. Palkinnon arvo on 25 000 euroa, ja sen voittaja tai voittajat julkistetaan touko-kesäkuussa.

Helsingin Sanomain Säätiö pyytää ehdotuksia Tiedettä suomeksi -palkinnon saajiksi. Toista kertaa jaettavan palkinnon tarkoituksena on tukea viestinnän alalla tehtävää suomenkielistä tieteellistä julkaisemista ja nostaa sen arvostusta.

Palkinto voidaan myöntää yksittäiselle henkilölle, kustantamolle tai muulle yhteisölle. Palkinnon myöntämisen edellytyksenä on, että palkittava taho on julkaissut viestinnän alaa koskevia korkeatasoisia julkaisuja suomeksi tai muuten edistänyt alan suomenkielistä julkaisemista vuosina 2020–2021. Palkintoa ei voida myöntää kääntäjille tai käännöksille.

Palkinnon suuruus on 25 000 euroa. Palkinto voidaan jakaa korkeintaan kolmen saajan kesken ja se myönnetään 30.4.2022 mennessä tulleiden ehdotusten pohjalta. Palkinnon voittaja julkistetaan touko-kesäkuussa 2022.

Jos palkintoehdotus on tieteellinen julkaisu, sen voi lähettää joko digitaalisena tai painettuna. Muista ehdokkaista pyydetään tekemään vapaamuotoinen esitys. Ehdotukseen tulee liittää perustelut palkinnon myöntämiselle.

Lisätietoja ja ehdotukset palkittavista: Yliasiamies Ulla Koski, puh. 040 7311 507, ulla.koski@hssaatio.fi tai Helsingin Sanomain Säätiö, PL 367, 00101 Helsinki.

Lue myös: Media & viestintä sai Tiedettä suomeksi -palkinnon 2020

Helsingin Sanomain Säätiö on Media- ja viestintätieteellisen seuran yhteisöjäsen.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.