Media & viestintä 2/2019

Media & viestinnän toinen numero ilmestyi kesäkuussa

kansi 2-2019

Lehden jutut ovat luettavissa avoimesti Journal.fi-palvelussa. Numeron päätoimittajavuorossa oli Laura Ahva. Artikkeleita julkaistiin kolme: Matti Kortesoja, Risto Kunelius ja Heikki Heikkilä puntaroivat journalismin ja valtion suhdetta Hesarin vuodettuihin asiakirjoihin pohjaavaa Viestikoekeskus-juttua koskevien uutiskommenttien ja twiittien diskurssianalyysin pohjalta. Eliisa Vainikan ja Auli Harjun artikkeli tarkastelee anonyymiä verkkokeskustelua, tarkemmin Ylilaudan Hikikomero-osiota ja Suomi24-keskusteluja vastajulkisuuden näkökulmasta. Altti Näsi puolestaan analysoi päiväkodin WhatsApp-ryhmän kuvien jakamista päiväkotilasten huoltajien näkökulmasta. Millaista visuaalista keskustelua kuvien jakaminen on ja mikä on valokuvien merkitys päiväkotiin liittyvän yhteisöllisyyden kokemisessa?

Tarmo Malmberg aloitti kirjoitussarjan: Suomalaisen mediatutkimuksen historiaa -sarjassa esitellään tekijänsä uran tai alan kehituksen kannalta merkittäviä töitä. Ensimmäisenä tarkastelussa Helge Miettusen Johdatus elokuvan estetiikkaan.
Neljä kirja-arviotakin numerossa julkaistiin: arvioitavien kirjojen aiheina populismi, propaganda, langaton viestintä ja kriisiviestintä.